Η Sanofi Ελλάδας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει ενεργά στη στήριξη του προγράμματος «Τράπεζας Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Συλλογής και Δωρεάν Διάθεσης» για άπορους και ανασφάλιστους.

Στις 21 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη αποστολή για δωρεάν διάθεση φαρμάκων μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ. Τα φάρμακα που δωρίθηκαν καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ασθενειών όπως τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ορθού, τον καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του στομάχου, του πνεύμονα, της κεφαλής και του τραχήλου της μήτρας, τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τη δυσλιπιδαιμία και τα ψυχιατρικά νοσήματα.

Η συνολική αξία των προϊόντων σε τιμές χονδρικής/νοσοκομειακής πώλησης ανέρχεται σε 98.000 ευρώ.

Η Sanofi αντιλαμβανόμενη την πληθώρα των προβλημάτων και των αναγκών που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των κατοίκων της χώρας μας και μένοντας πιστή στη δέσμευση της να βοηθήσει όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη θα συνεχίσει να στηρίζει την Τράπεζα Φαρμάκων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ΙΣΑ.
Επιπρόσθετα στο κοινωνικό της έργο για το 2013, η Sanofi επέλεξε να υποστηρίξει την αξιοπρέπεια της ελληνικής οικογένειας ενισχύοντας προγράμματα ΜΚΟ.

Μέσω του προγράμματος ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ της ΜΚΟ PRAKSIS «υιοθέτησε» οικογένειες και φροντίζει για την πλήρη υποστήριξη τους για έξι μήνες. Ειδικότερα, φροντίζει για την διατροφή των οικογενειών, την επιδότηση των ενοικίων, τα λειτουργικά τους έξοδα (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ), τα έξοδα θέρμανσης, τα έξοδα εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών (γραφική/σχολική ύλη, πρόσθετα μαθήματα) καθώς και τα έξοδα ρουχισμού των παιδιών.

Κάνοντας πράξη την κοινωνική ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά, η Sanofi προχώρησε ακόμη σε δωρεά περισσότερων από 25.000 συριγγών ινσουλίνης:

– σε κοινωνικά φαρμακεία της Ελλάδας (Κοινωνικό Φαρμακείο Ηρακλείου Κρήτης, Κοινωνικό Φαρμακείο Γλυφάδας, Κοινωνικό Φαρμακείο Ηλιούπολης),

– στην ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS,

– καθώς και στον όμιλο για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα ωφεληθούν χιλιάδες ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.
Ως κορυφαία εταιρεία στον Τομέα της Υγείας, η Sanofi δεσμεύεται καθημερινά για την προάσπιση της Υγείας χάρη στους 110.000 εργαζομένους της. Σήμερα, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε περίθαλψη. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να καλύπτει τις πιθανές ανάγκες 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτή η δέσμευση βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου. Αυτή η κοινωνική ευθύνη καθοδηγεί το πνεύμα της καινοτομίας της Sanofi για να βελτιώνει την πρόσβαση στην περίθαλψη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Sanofi ανακοίνωσε ότι η RobecoSAM, που αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σε ό, τι αφορά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), την συμπεριέλαβε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Επετηρίδα Αειφορίας 2014 (2014 Sustainability Yearbook) που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα. Καθώς ανήκει στις εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου που συγκέντρωσαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες, η Sanofi έλαβε επίσης τη διάκριση Silver Class (Αργυρή Κατηγορία) για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της αειφορίας, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με την κατάταξη του προηγούμενου έτους.

«Η Sanofi είναι υπερήφανη για αυτή την αναγνώριση που υπογραμμίζει ότι η αειφορία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου που πραγματοποιούμε τις καθημερινές δραστηριότητες μας σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Gilles Lhernould, Senior Vice President, CSR της Sanofi. «Ως μία εταιρεία με ηγετική θέση στον τομέα της Υγείας παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες όχι μόνο διαθέτουμε τη δυνατότητα, αλλά αποτελεί και καθήκον μας να κάνουμε τη διαφορά».