Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον νομό Ηλείας, στο άκουσμα ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Πρόκειται για έναν 66χρονο από την Αμαλιάδα -ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα πανελλαδικά- ο οποίος με άλλα 51 άτομα συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες σε 10ημερη εκδρομή σε Ισραήλ και Αίγυπτο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την όλη κατάσταση, αφού ήδη στο Ρίο νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα τρία άτομα που ήταν στην εκδρομή, ενώ πολλά καταφεύγουν για εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα είχε ληφθεί αίμα σε περίπου 25 από αυτά τα άτομα, ενώ άλλα -όσοι δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα- έχουν λάβει οδηγίες για κατ’ οίκον καραντίνα.

«Υπάρχει ένα διαπιστωμένο κρούσμα με κορονοϊό από το εργαστήριο το οποίο έχει διαγνωστεί στην Πάτρα και νοσηλεύεται. Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για το συμβάν» είπε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος.

Και συνέχισε σύμφωνα με το patrisnews.com:

«Η Παθολογική Κλινική πλέον δεν θα εφημερεύει, γιατί το προσωπικό της μπήκε από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ήρθε σε καραντίνα και θα λειτουργούν τα άκρως επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ.

Νομίζω ότι η διαχείριση του θέματος υπήρξε άψογη. Ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες, που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις και η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει αυτά για τα οποία έχει διαταχθεί να κάνει.

Γίνεται η ιχνηλάτηση των ανθρώπων που συμμετείχαν στο γκρουπ και θα δούμε εάν είναι φορείς και αν νοσούν, για να ακολουθηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η κατάσταση αυτή. Χρειάζεται ψυχραιμία και παρακολούθηση. Αλλά η ψυχραιμία είναι το παν σε αυτές τις καταστάσεις».

Σχετικά με το εάν τηρήθηκαν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας κατά την παραμονή του 66χρονου στο νοσοκομείο τόνισε:

«Ο άρρωστος ήρθε με μάσκα και γάντια. Παρακολουθήθηκε από τους γιατρούς και μπήκε σε θάλαμο μόνος του. Καθόλου άλλοι ασθενείς. Δεν έχω πλήρη εικόνα για αυτούς που τον επισκέφθηκαν στον θάλαμο, αλλά έχω την πληροφόρηση ότι ήταν το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και μόνο.

Τα περισσότερα συμπτώματα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Δεν τα είχε πριν, πέραν ενός υψηλού πυρετού. Και οι γιατροί έστειλαν τον άρρωστο στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο για περαιτέρω έρευνα».