Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο στην Πάτρα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (04/03).

Πρόκειται για έναν Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της αχαϊκής πρωτεύοσας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι ένας 66χρονος με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος πρόσφατα είχε πάει με γκρουπ 50 ατόμων εκδρομή στις δύο αυτές χώρες.

Οι πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα patrastimes.gr, αναφέρουν πως πρόκειται για άνθρωπο γνωστό ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.

Από την άλλη, πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, αναφέρουν πως ο ασθενής που είναι από την Αμαλιάδα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει σημάνει συναγερμός, με τον 66χρονο να νοσηλεύεται από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορονοϊού. Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν ανέφερε στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ότι είχε επιστρέψει από ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΓΝΠ ελέγχεται και δεύτερο άτομο το οποίο συμμετείχε στην ίδια εκδρομή με τον 66χρονο.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου ανακοινώθηκε το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της, το δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το τρίτο κρούσμα και πρώτο στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου από το Μαρούσι.

Το τέταρτο κρούσμα ήταν μία 36χρονη γυναίκα, καθηγήτρια στην Αθήνα.

Το πέμπτο κρούσμα ήταν γυναίκα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Το έκτο ήταν Έλληνας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Το έβδομο κρούσμα ήταν Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας, Σωτήρης Τσίοδρας, είχε ανακοινώσει ότι έχουν ελεγχθεί περί τα 270 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τα πρώτα επτά κρούσματα.