Τη διατήρηση των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Επιτροπής Υγείας της επαρχίας, με σκοπό την εξάπλωση του ιού.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Του Γιουαντσάο σημείωσε ότι η επαρχία θα αποτρέψει ενδεχόμενη επάνοδο του ιού.

Ο κίνδυνος για νέα κρούσματα δεν κρίνεται πως βρίσκεται εντελώς υπό έλεγχο και υπάρχουν ακόμη κάποιες αβεβαιότητες όσον αφορά την ανάσχεση της νόσου, δήλωσε παράλληλα κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γιανγκ Γιουνγιάν.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του Πεκίνου Τσεν Μπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι όσοι φτάνουν στο Πεκίνο από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Ιράν και την Ιταλία θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Νωρίτερα και οι αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν ότι θα υποχρεώνουν οποιονδήποτε επισκέπτη φθάνει στην κινεζική μεγαλούπολη από χώρες όπου επικρατούν «συγκριτικά σοβαρές» συνθήκες ως προς την επιδημία του νέου κορονοϊού να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεν διευκρίνισαν τις χώρες αυτές.

Το μέτρο θα ισχύει για τους πάντες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δήλωσε ο Σου Ουέι, αξιωματούχος της υπηρεσίας ενημέρωσης του δήμου της Σαγκάης.

Η νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, που γειτονεύει με το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε παρόμοια μέτρα.