Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, η Κίνα έχει αυτοπεποίθηση πως διαθέτει το αναγκαίο έμψυχο και άψυχο δυναμικό για να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του νέου κοροναϊού, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Χουά Τσουνγίνγκ αντιδρώντας στην ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που οφείλεται στον 2019-nCoV σε κρίση δημόσιας υγείας παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Η Χουά Τσουνγίνγκ διαβεβαίωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον ΠΟΫ για να εγγυηθεί την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα, στην περιφέρεια και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 212 ανθρώπους στην Κίνα. Ο κοροναϊός έχει προσβάλει πάνω από 8.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.