Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Daily Mail, ο αριθμός των ατόμων άνω των σαράντα και πενήντα ετών, οι οποίοι πέρσι διαγνώστηκαν με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα στη Μεγάλη Βρετανία έχει διπλασιαστεί από το 2000.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Οικογενειακού Προγραμματισμού τα στοιχεία που αναλύθηκαν έδειξαν ότι περίπου 13.000 άνδρες και γυναίκες αυτής της ηλικίας διαγνώστηκαν μέσα στο 2009 με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Η επικράτηση του σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος, χλαμύδια στις γυναίκες άνω των 45 ετών έχει αυξηθεί κατά 95%, ενώ ο Σύλλογος Οικογενειακού Προγραμματισμού εντοπίζει αύξηση 30% στον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται από πολίτες που ανησυχούν για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Για να τονίσει το γεγονός αυτό ο Σύλλογος Οικογενειακού Προγραμματισμού ξεκινάει καμπάνια με στόχο την ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών. Τα άτομα που βγαίνουν από μακροχρόνιες σχέσεις αξιοποιούν διάφορα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης για να ξεκινήσουν να βγαίνουν και πάλι, ωστόσο μπορεί να «έχουν ξεχάσει την ανάγκη για ασφαλείς πρακτικές στο σεξ καθώς και τη σημασία των προφυλακτικών» αναφέρεται από το Σύλλογο Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Η επικεφαλής του Συλλόγου Οικογενειακού Προγραμματισμού, Julie Bentley, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας μπορεί να δυσκολεύονται να συζητήσουν για θέματα που αφορούν το σεξ.

«Είναι πολύ θετικό και ικανοποιητικό ότι οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά θα πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν ενδιαφέρονται για γκρίζα μαλλιά και μερικές ρυτίδες», αναφέρει η ίδια. «Είναι μια ανησυχητική κατάσταση και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας τώρα, απλά θα χειροτερεύσει».

Πηγή: healthiew.gr