Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες, γνωρίζουν τον έντονο πόνο αλλά και τις παρενέργειες που τις συνοδεύουν (κούραση, ναυτία, ευαισθησία στο φως).

Για πολλούς, η καλύτερη λύση για να αποφύγουν τον πόνο μιας ημικρανίας, είναι η καταφυγή σε κάποιο φάρμακο.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες φυσικές εναλλακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον πόνο χωρίς να παίρνετε χάπια συνέχεια, καθώς και να εμποδίσουν την εμφάνιση μιας ημικρανίας στην αρχή της.

Σε μελέτη, ανακαλύφθηκε ότι η άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική κατά της ημικρανίας όπως είναι και η φαρμακευτική αγωγή αλλά και οι τεχνικές χαλάρωσης.

Οι ερευνητές μελέτησαν 91 άτομα με ημικρανίες, χωρίζοντάς τα σε 3 ομάδες: η μια ομάδα έκανε στατικό ποδήλατο για 40 λεπτά επί τρεις φορές την εβδομάδα, η δεύτερη χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης και η τρίτη ομάδα πήρε τοπιραμάτη (μια ουσία που καταπολεμά τις ημικρανίες).

Μετά από τρεις μήνες η έρευνα έδειξε ότι και οι τρεις ομάδες παρουσίασαν παρόμοια μείωση στην συχνότητα των ημικρανιών, αποδεικνύοντας έτσι ότι η άσκηση κάνει κι’ άλλα πράγματα πέρα από τα να χτίζει μυς και να βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Πηγή: iator.gr