Αποσύρουν λαχανικά στην Αυστρία

Υποψίες για μολυσμένα προϊόντα


ΥΓΕΙΑ
20:30
29/05/2011
Αποσύρουν λαχανικά στην Αυστρία
loading

Περίπου τριάντα καταστήματα με είδη διατροφής τα αγγουράκια, που προέρχονται από τους ισπανούς προμηθευτές, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποσύρουν οι υγειονομικές αρχές της Αυστρίας.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να προκάλεσαν τη μόλυνση από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh), το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη απόσυρση αφορά και τις τομάτες και τις μελιτζάνες ίδιας προέλευσης, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αυστριακής Υπηρεσίας Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας (AGES), δύο γερμανικές εταιρείες παρέδωσαν σε 33 καταστήματα με βιολογικά είδη διατροφής λαχανικά από προμηθευτές για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν μολυσμένα προϊόντα.

Η αυστριακή Υπηρεσία Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας ζητά από τους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα για τα οποία υπάρχει υποψία να είναι μολυσμένα «να τα πετάξουν».

Στην Αυστρία εντοπίστηκαν δύο κρούσματα από το συγκεκριμένο βακτηρίδιο σε γερμανούς τουρίστες. Η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε και ο ένας από αυτούς βγήκε από το νοσοκομείο το Σάββατο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει