Νέα κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφών

Θα δικαιούνται και οι εισαχθέντες του 5% σοβαρών παθήσεων


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
11:13
27/11/2014
Νέα κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφών
loading

Μετεγγραφές όπως όλα δείχνουν θα δικαιούνται και οι υποψήφιοι της κατηγορίας του 5% με σοβαρές παθήσεις. Η εν λόγω κατηγορία δεν είχε συμπεριληφθεί στις μετεγγραφές με αποτέλεσμα, όπως έχει γράψει και το newsbeast.gr, να δημιουργείται το εξής παράδοξο.

Από τη μια πλευρά όσοι έχουν γονείς, αδέλφια με συγκεκριμένες παθήσεις και αναπηρία άνω του 67% να είναι δικαιούχοι μετεγγραφών ενώ οι ίδιοι οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να μη μπορούν να μετεγγραφούν. Η απώλεια αυτής της δυνατότητας λειτουργούσε ως τροχοπέδη για τη φοίτηση των υποψηφίων.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή μέσα από γραπτές ερωτήσεις αλλά και από κατάθεση ερωτήσεων στην Ολομέλεια ενώ στη χθεσινή συζήτηση του σχεδίου νόμου για την Έρευνα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία. Για την κατηγορία του 5% σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας είχαν κάνει παρεμβάσεις και οι κ. Δήμας, Μαρκόπουλος, Αηδόνης κ.α

Ο Υπουργός Παιδείας δέχθηκε την τροπολογία ενώ στην τοποθέτησή του για το όλο θέμα δήλωσε ότι «η δυνατότητα αυτών των παιδιών που ανήκουν στο 5% να εισάγονται χωρίς εξετάσεις, κατά κάποιο τρόπο, κύριε συνάδελφε, αίρει την ανωμαλία που προκύπτει από το γεγονός ότι ένα παιδί με αναπηρία δεν μπορεί να μεταγραφεί, παρά μόνο εάν έχει ο πατέρας του αναπηρία. Αυτό είναι μια ανακολουθία, μια τρέλα!»

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι « θα πρέπει να αποδεχθούμε την τροπολογία σας, γιατί λύνει αυτή χρονική ανακολουθία. Και την αποδέχομαι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει