Από σήμερα θα αρχίσουν να εκδίδονται οι πράξεις για τις είκοσι επιχειρήσεις στον χώρο της μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΙΕΚ και κολέγια) που οφείλουν στο ΙΚΑ και δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν με την τελευταία ονομασία που τεχνηέντως έλαβαν, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν έγινε αυτό.

Οι συνολικές οφειλές των είκοσι επιχειρήσεων αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει την περασμένη Τρίτη, ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει ότι οι φοιτητές που είχαν εγγραφεί σε αυτά τα ιδρύματα θα διοχετευτούν σε δημόσια ΙΕΚ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει. Παράλληλα καλεί το υπουργείο Παιδείας σε «άμεσο και εντατικό έλεγχο όλων των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, όχι μόνο για τα οικονομικά τους, αλλά για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προγράμματα σπουδών, εξετάσεις, πιστοποίηση προσόντων εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες κλπ)».

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επίσης επιστολή στον υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά συνάντηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.