Ο τουρισμός αποτελεί για την οικονομία της Ελλάδας έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και εισροής εσόδων.

Με την παγκόσμια τουριστική πραγματικότητα να εξελίσσεται καθημερινά, ο τομέας του τουρισμού καλείται να προσαρμόζεται στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, η μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης στη χώρα, οφείλεται στο ότι δεν έχουμε ποιοτικό τουρισμό που θα μπορούσε να ξοδέψει παραπάνω χρήματα.

Τι μπορεί να γίνει για την αναβάθμιση των εμπειριών που προσφέρονται στους επισκέπτες και κατά συνέπεια τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχουν καλύτερες και αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες είναι  η γνώση και εξειδίκευση. Η ενδυνάμωση των επαγγελματιών της φιλοξενίας μπορεί επομένως να πραγματοποιηθεί με την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η στρατηγική συνεργασία του BCA College με δύο από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο ελβετικές σχολές Glion και Les Roches, έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτήν την ανάγκη, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρία στην εξυπηρέτηση πιο elite επισκεπτών.

Η συνεργασία BCA College, Glion και Les Roches ανοίγει νέες προοπτικές για τους φοιτητές των Ξενοδοχειακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί θα έχουν πλέον την εναλλακτική να ολοκληρώσουν τον τελευταίο χρόνο σπουδών τους στην Ελβετία, με προνομιακή έκπτωση στα δίδακτρα των σχολών Glion και Les Roches ενώ θα μπορούν, οποιαδήποτε στιγμή των σπουδών τους στο BCA College να μεταβαίνουν για «semester abroad» στην Ελβετία.

Όλοι λαμβάνουν πτυχίο της Glion ή της Les Roches και έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία παγκόσμιας επαγγελματικής προώθησης αποφοίτων των δύο Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, το BCA College θα προσφέρει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, τρία σεμιναριακά προγράμματα των Glion και Les Roches για στελέχη και επαγγελματίες: το «Ownership Transition» και το «Human Resources Management» από τον Νοέμβριο του 2019 και το «F&B Management» στις αρχές 2020.

Ο τουρισμός είναι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ετών. Το BCA College αναγνωρίζοντας τη σημασία της στρατηγικής στροφής στον ποιοτικό τουρισμό προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στις ξενοδοχειακές σπουδές.