Ημερίδα για το ρόλο των θρησκειών στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από το New York College


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:54
23/02/2018
Ημερίδα για το ρόλο των θρησκειών στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
2
loading

Με τεράστια συμμετοχή από το κοινό ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος των Θρησκειών στις Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο», στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

fdioghfido5
Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, Ηλίας Φούτσης

Την Εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

fdioghfido1
Το κατάμεστο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης του υπουργείου Εξωτερικών

Το παρόν έδωσαν με χαιρετισμό στην Εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιαζού Θεοδώριτος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο τ. υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος. Επίσης, την Εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλίας Φούτσης.

fdioghfido2
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιαζού Θεοδώριτος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Βασικοί Ομιλητές της Ημερίδας ήταν οι κκ. Γρηγόρης Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τ. Πρύτανης, ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, ο  Γεράσιμος Καραμπελιάς, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και ο π. Αρίσταρχος Γκρέκας, Αρχιμανδρίτης, Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Θεολογίας.

fdioghfido3
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης

Τη συζήτηση συντόνισε με πολύ μεγάλη επιτυχία και εύστοχες παρεμβάσεις, ο γνωστός δημοσιογράφος, κ.  Μανώλης Κωστίδης.

Τα θέματα που αναλύθηκαν σε αυτό το τόσο επίκαιρο και φλέγον ζήτημα ήταν ο Ρόλος του Χριστιανισμού στην εδραίωση των βασικών πυλώνων της Αειφορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Θρησκεία και η Πολιτική στον Δυτικό και τον Ισλαμικό κόσμο, ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη κατά τη μετα-Ψυχροπολεμική περίοδο και η κατανόηση του ρόλου της Θρησκείας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στη σύγχρονη πραγματικότητα.

fdioghfido4

Ο χώρος της αίθουσας ήταν κατάμεστος και το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα εξαιρετικά υψηλό, γεγονός που φάνηκε και από τις ερωτήσεις του κοινού που τέθηκαν στο τελευταίο μέρος της Εκδήλωσης.

fdioghfido6
Ο τ. υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

fdioghfido7

Δείτε όλη την ημερίδα:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Voidi

    Πονηρές ημερίδες. Θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι θρησκείες φταίνε για όλα τα δεινά. Η λύση είναι ο μηδενισμός. Και πάνε και παπάδες (για ξεκάρφωμα του ισλ.φονταμενταλισμού).
    Απόδειξη του παραπάνω είναι η παρουσία του Βαρβιτσιώτη jr. Μου θύμισε για άλλη μια φορά, ποιοί έρχονται όταν ανέβει το ΠΑΣΟΚ (ΝΔ ήθελα να πω... αλλα δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά πλέον) στην εξουσία...

  2. avatar Τακης123

    Περιμένουμε και ημερίδα με τίτλο, ο ρόλος των θρησκειών στον επηρεασμό της σκέψης του ανθρώπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει