Κηδεύται σήμερα, στις 11:00, ο σμηναγός Χρηστος Μουλάς στα Χανιά στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου. Στην κηδεία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο σμηναγός έχασε ηρωικά τη ζωή του κατά τη συντριβή του πυροσβεστικού Canadair, επιχειρώντας στις φωτιές στην Κάρυστο.

Χθες η Βουλή των Ελλήνων ανακοίνωσε ότι θα «υιοθετήσει» το αγέννητο παιδί του 34χρονου άτυχου κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου. Αυτό που επί της ουσίας θα υπάρξει, θα είναι μια οικονομική ενίσχυση προς τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού (που παρεμπιπτόντως υπηρετεί κι αυτή την Πολεμική Αεροπορία), μέχρι το τέκνο τους να γίνει 18 ετών, και εάν σπουδάσει, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί δεν έχει ακόμη γεννηθεί, καθώς η σύζυγος του άτυχου σμηναγού είναι τριών μηνών έγκυος.

Χθες έγινε σε κλίμα βαθιάς οδύνης στο Κιλκίς η κηδεία του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τον Χρήστο Μουλά, επιχειρώντας με καναντέρ στην κατάσβεση φωτιάς στην Κάρυστο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και φίλων του πιλότου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

«Η οικογένεια σου, η οποία με περίσσευμα ψυχής σε στήριξε στο δύσκολο έργο σου, καμαρώνοντας την άξια πορεία σου, χάνει ξαφνικά ένα εκλεκτό τέκνο. Προχθές, 25 Ιουλίου 2023 πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην αθανασία.. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να αποκτήσει και να διατηρήσει την ακεραιότητα της» τόνισε μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Μοίρας, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.