Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε στο Κιλκίς η κηδεία του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τον 34χρονο σμηναγό Χρήστο Μουλά, καθώς σκοτώθηκαν επιχειρώντας με καναντέρ στην κατάσβεση φωτιάς στην Κάρυστο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και φίλων του πιλότου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

«Η οικογένεια σου, η οποία με περίσσευμα ψυχής σε στήριξε στο δύσκολο έργο σου, καμαρώνοντας την άξια πορεία σου, χάνει ξαφνικά ένα εκλεκτό τέκνο. Προχθές, 25 Ιουλίου 2023 πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην αθανασία.. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να αποκτήσει και να διατηρήσει την ακεραιότητα της» τόνισε μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Μοίρας, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Συντετριμμένοι οι στενοί συγγενείς, οι γονείς Σπύρος και Δέσποινα, ο αδελφός του Παναγιώτης, τον αποχαιρέτισαν μαζί με φίλους και συναδέλφους.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτριος Νατσιός, κ.α.

Εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κ.α.

Η σορός του κατ’ απονομήν αντιπτέραρχου σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, συνοδεία του πένθιμου εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας, εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων «Αθάνατος», ενώ στρατιώτες έριξαν και τιμητικές βολές.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελευταίο «αντίο» στον Περικλή Στεφανίδη: