Μια ακόμη αποκάλυψη που προκαλεί σοκ για την τραγωδία στα Τέμπη βλέπει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία συγκυριακά αποφεύχθηκε σύγκρουση του μοιραίου επιβατικού με τον Προαστιακό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στον Open, πίσω από το εμπορικό τρένο που τελικά συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ακολουθούσε συρμός του προαστιακού με προορισμό τη Λάρισα ο οποίος μετέφερε 65 άτομα από τη Θεσαλονίκη.

Επειδή, όμως, υπήρξε καθυστέρηση στο δρομολόγιο, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έδωσε εντολή ο συρμός του προαστιακού να περιμένει και να ξεκινήσει πρώτο το εμπορικό τρένο με τους δύο μηχανοδηγούς.

Σύμφωνα και με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Πάνο Γαρουφαλιά, μια απόφαση που πήρε η σταθμάρχης των Νέων Πόρων ήταν καθοριστική ώστε να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η σταθμάρχης των Νέων Πόρων, έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε στον σταθμό των Νέων Πόρων ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα.

Προ ημερών, ο Μιχάλης Μπαγιώτης, μηχανοδηγός προαστιακού συρμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ: «Φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά από εμάς η εμπορική αμαξοστοιχία με την οποία συνέβη και το δυστύχημα».

«Επειδή ήταν μπροστά αυτή η αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης υπηρεσίας μας κράτησε στο σταθμό του Λιτόχωρου, με αποτέλεσμα να προπορευτεί αυτή η αμαξοστοιχία» πρόσθεσε ο κ. Μπαγιώτης.

«Προφανώς αν δεν είχε συμβεί η καθυστέρηση θα είχαμε εμείς προτεραιότητα, θα ήμασταν στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ίσως και να προλαβαίναμε, επειδή λογικά την αμαξοστοιχία την εμπορική θα τη κρατούσε στο προηγούμενο σταθμό, δηλαδή στο Πλατύ, ίσως να είχε αποφευχθεί και η σύγκρουση» επισήμανε.