Μηχανοδηγός δήλωσε πως αν δεν υπήρχε 20λεπτη καθυστέρηση σε δρομολόγιο του προαστιακού, θα μπορούσαν να ήταν το τρένο που κατεύθυνε ο ίδιος εκείνο που θα συγκρουόταν με το μοιραίο Intercity στα Τέμπη με αποτέλεσμα το δυστύχημα προκαλούσε το θάνατο σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο μηχανοδηγού δρομολογίου του προαστιακού, το δρομολόγιό του καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία η οποία συγκρούστηκε μετωπικά με το Intercity. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, αν δεν είχε γίνει αυτή η καθυστέρηση, να μην είχε καν σημειωθεί το πολύνεκρο δυστύχημα.

Όπως είπε ο Μιχάλης Μπαγιώτης, μηχανοδηγός προαστιακού συρμού που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης (28/2), «φύγαμε με 20 λεπτά καθυστέρηση από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι μπροστά από εμάς η εμπορική αμαξοστοιχία, με την οποία συνέβη και το δυστύχημα».

«Επειδή ήταν μπροστά αυτή η αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης υπηρεσίας μας κράτησε στο σταθμό του Λιτόχωρου, με αποτέλεσμα να προπορευτεί αυτή η αμαξοστοιχία» ανέφερε ο κ. Μπαγιώτης.

«Προφανώς αν δεν είχε συμβεί η καθυστέρηση θα είχαμε εμείς προτεραιότητα, θα ήμασταν στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ίσως και να προλαβαίναμε, επειδή λογικά την αμαξοστοιχία την εμπορική θα τη κρατούσε στο προηγούμενο σταθμό, δηλαδή στο Πλατύ, ίσως να είχε αποφευχθεί και η σύγκρουση» πρόσθεσε και υποστήριξε πως στο τρένο που κατεύθυνε εκείνος «βρισκόμασταν 50 με 55 άτομα».