Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η σημερινή Παρασκευή 10/3, με μεταβολή του καιρού μέσα στη μέρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα ξεκινήσουν το απόγευμα και από το βράδυ, αλλά κυρίως αύριο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι περιοχές που πρέπει να δείξουν προσοχή είναι η δυτική Ελλάδα και στην εξέλιξη του φαινομένου το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες επιμένουν και το θερμόμετρο από τους 20-23 βαθμούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ήλιος, προς το απόγευμα όμως συννεφιές και τα ξημερώματα βροχές. Οι νοτιάδες στα 4 μποφόρ θα κρατήσουν υψηλές τις θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι μέχρι τους 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα πέσουν βροχές, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα το βράδυ. Το θερμόμετρο στους 19-20 βαθμούς.

Το Σάββατο 11/3 θα επιμείνουν τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, αλλά ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας θα περάσει στο ανατολικό Αιγαίο. Την Κυριακή, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό, προς το απόγευμα, από βορρά προς νότο θα χαλάσει, με βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.