Κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, συγγενείς αγνοουμένων ζητούν από όλους μέσω των μέσων ενημέρωσης και των social media, πληροφορίες για τους ανθρώπους τους. Ο απολογισμός των νεκρών μέχρι αυτή την ώρα έχει φτάσει στους 46, ενώ όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων λιγοστεύουν.

Οι αγνοούμενοι στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά, που γυρνούσαν πίσω στις πόλεις τους είτε για να σπουδάσουν είτε για να επιστρέψουν στο πατρικό τους. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πρόσωπα του Ντένη, της Αγάπης και του Βάιου. Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Τρίτης.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη η ταυτοποίηση σορών μέσω DNA, για όσες σορούς ήταν αδύνατο να αναγνωριστούν από τους οικείους τους. Ήδη 9 σοροί να έχουν ταυτοποιηθεί. Ύστερα μέσα στη μέρα, οι σοροί θα παραδοθούν στις οικογένειες των θυμάτων, ώστε να πραγματοποιηθεί η ταφή τους.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η αδερφή μιας επιβάτιδος που ήταν στο τρίτο βαγόνι, έκανε έκκληση λέγοντας πως «κανείς δε μας ενημερώνει, υπάρχουν άτομα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δε μας αφήνουν ούτε να δούμε αν είναι σε αυτά τα άτομα». Όπως λέει, ο φίλος της αδερφής της βγήκε από το τρένο, ενώ εικάζει πως μετά βγήκε και η αδερφή της.

Μια άλλη καταγγελία, έρχεται από τον Κριστιάν Ρούτσι, ο οποίος ψάχνει τον αδερφό του και λέει πως «σε όλους μας έχει μείνει μια ελπίδα μέσα μας και προσευχόμαστε να είναι καλά». Τέλος, αναφέρει πως «είναι απαράδεκτο, όσοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό, δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν τις ζωές των παιδιών».

Δείτε τις αναρτήσεις για τους αγνοούμενους