Στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος στα Τέμπη επικεντρώνονται οι έρευνες σήμερα. Τα συνεργεία επιχειρούν να το τεμαχίσουν ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί ενώ το κάνουν φύλλο και φτερό για να βρουν στα συντρίμμια εγκλωβισμένες σορούς.

Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, οι ειδικές ομάδες που βρίσκονται επί ποδός συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε και έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Η συγκλονιστική περιγραφή διασώστη: Πολλά παιδιά που σώθηκαν βοηθούσαν τους διασώστες και τους τραυματίες

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική είναι η περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ για τα όσα βιώνει στον τόπο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι από χθες, Τετάρτη (1/3) το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε» είπε.

«Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο» τόνισε ο Γιάννης Γούλας.

«Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια» συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στις ηλικίες των θυμάτων κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».