Χιονίζει ήδη στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και ο καιρός αναμένεται να είναι σήμερα ψυχρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σε Σποράδες, Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη συναντάμε βροχές και χιονόνερο νωρίς το πρωί και χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως προς το μεσημέρι. Ο υδράργυρος στους 10-15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική ασθενείς βροχές και χιονόνερο σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ήλιος στο σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στους 2-4 βαθμούς, αργότερα δεν θα ξεπεράσει τους 12. Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχεται ψυχρό μέτωπο που θα επιδεινώσει τον καιρό, από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την Πίνδο και πιο ανατολικά. Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα του Σαββάτου και από το μεσημέρι της Κυριακής χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Στην Αττική χιόνια στα βόρεια προάστια προς το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. «Δεν αποκλείεται να δούμε γύρω από το λεκανοπέδιο κάποιες επιθέσεις των χιονοκυμάτων. Ανοίγεται ένα δύσκολο και επικίνδυνο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.