Ανοίγετε το πορτοφόλι σας και βλέπετε πως «το ταμείο είναι… μείον». Ανοίγετε όμως την ντουλάπα σας, που είναι έτοιμη να εκραγεί, και παρατηρείτε ότι έχετε πάρα πολλά ρούχα τα οποία πλέον δεν χρειάζεστε. Η κίνηση η οποία πρέπει να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε όλα όσα από τα ενδύματα, τα υποδήματα και τα αξεσουάρ δεν φοράτε πια και να τα πουλήσετε. Έτσι και βγάλετε χρήματα και θα βάλετε παράλληλα σε τάξη τον χώρο σας.

Πώς όμως θα το κάνετε; Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και λίγο φυσικά από τον χρόνο σας.

Ακολουθείστε τις συμβουλές μας και σας εγγυόμαστε πως πουλώντας τα παλιά σας ρούχα, εκτός από το ότι θα αδειάσετε την ντουλάπα σας, θα γεμίσετε με χαρτονομίσματα το πορτοφόλι σας.

Μπορεί σε κάθε περιοχή της Αθήνας αλλά και γενικότερα της Ελλάδας πλέον να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε ρούχα second hand σε χαμηλή τιμή ή ακόμη και με το κιλό. Σε αυτά όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να πουλήσετε τα δικά σας, εφόσον πρόκειται για λίγα μόνο κομμάτια και δεν έχετε εταιρεία, καθώς αγοράζουν μόνο χονδρική.

Για να προχωρήσετε λοιπόν στην πώληση παλιών ρούχων ο πιο ασφαλής και φυσικά ο πιο νόμιμος τρόπος να το κάνετε είναι μέσω διαφόρων sites.

Στα sites λοιπόν που θα δείτε παρακάτω μπορείτε να πουλήσετε με δύο τρόπους. Ή θα αποστείλετε τα ρούχα σας, αυτά θα κοστολογηθούν, θα ενημερωθείτε για την τιμή τους και θα πληρωθείτε από το site ή θα ανεβάσετε φωτογραφία των όσων θέλετε να πουλήσετε και θα πάρετε τα χρήματά σας όταν αυτά θα αγοραστούν. Τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό σας από το ίδιο το site ή από το άτομο που προχώρησε στην αγορά.

Όποια από τις σελίδες και αν επιλέξετε θα βρείτε σε αυτή αναλυτικές οδηγίες για την κατάσταση στην οποία θα πρέπει να είναι τα ρούχα, για το πώς θα τα πακετάρατε, θα τα αποστείλετε αλλά και για το πώς και πότε θα λάβετε τα χρήματά σας.

Για να αρχίσει η πώληση πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε το ξεσκαρτάρισμα

Πρώτο βήμα τώρα που πήρατε την απόφαση να πουλήσετε όσα πλέον δεν φοράτε και δεν χρειάζεστε είναι να ξεσκαρτάρετε τα όσα έχετε μέσα στην ντουλάπα σας αλλά και να τα αξιολογήσετε. Αποφασίστε λοιπόν ποια είναι τα ρούχα που φοράτε και ποια δεν έχετε κανέναν λόγο να τα κρατάτε.

Αν για ορισμένα έχετε δεύτερες σκέψεις, ενώ δεν τα έχετε φορέσει ποτέ στη ζωή σας, σκεφτείτε μόνο πως τα κρατάτε τζάμπα και φανταστείτε απλά τα μηδενικά που θα μπορούσατε να προσθέσετε στον λογαριασμό σας εάν τελικά τα πουλήσετε.

ρούχα ντουλάπα

Όσο καλύτερη η κατάσταση των ρούχων τόσο περισσότερα τα χρήματα

Τα ρούχα που θα βγάλετε προς πώληση θα πιάσουν περισσότερα χρήματα εάν η κατάσταση σου τους είναι καλή. Δεν πρέπει σαφώς να έχουν λεκέδες, να είναι ξεθωριασμένα ή γαριασμένα και σκισμένα. Μπορεί όμως σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε κάποιο παντελόνι ή κάποιο μπουφάν και το φερμουάρ είναι χαλασμένο να βρείτε αγοραστή αλλά η αξία του θα μειωθεί αρκετά ευρώ.

Όταν δε τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ σας είναι αφόρετα και έχουν και τα ταμπελάκια τους η τιμή που μπορείτε να διεκδικήσετε και τελικά να πετύχετε είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή που θα έπιαναν εάν ήταν φορεμένα. Επίσης περισσότερα χρήματα θα κερδίσετε από κομμάτια γνωστών σχεδιαστών.

Πού μπορείτε να πουλήσετε την παλιά σας γκαρνταρόμπα και πώς θα πληρωθείτε

  • ebay: Είναι το πιο απλό site ώστε να πουλήσετε ό,τι δεν επιθυμείτε να έχετε άλλο στην κατοχή σας. Tην τιμή πώλησης την ορίζετε εσείς και το ebay κρατά το 10% των χρημάτων από τις πωλήσεις σας συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών εξόδων.
  • Vestiaire Collective: Στην εν λόγω σελίδα μπορείτε εκτός από το να αγοράστε να πουλήσετε κιόλας τα παλιά σας luxury fashion κομμάτια, παπούτσια και αξεσουάρ. Στο Vestiaire Collective θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα ώστε να προχωρήσετε στην πώληση. Η διαδικασία δεν είναι πολύπλοκη αλλά μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες ώστε να εγκριθεί η πώληση. Η σελίδα καταθέτει τα χρήματά σας στο λογαριασμό σας ενώ δεν έχετε να πληρώσετε μεταφορικά.
  • Depop: Στο συγκεκριμένο site θα βρείτε ρούχα και παπούτσια για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Για να πουλήσετε το δικό σας πρέπει να βγάλετε και να ανεβάσετε μία φωτογραφία του. Το κακό βέβαια στο Depop είναι πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία. Θα πρέπει το προϊόν σας πρώτα να πουληθεί και εσείς θα λάβετε τα χρήματά σας όχι άμεσα αλλά μετά από 15 περίπου ημέρες.
  • Asos: Σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορείτε να πουλήσετε λίγα κομμάτια. Μπορείτε να διαθέσετε προς πώληση είτε 20 κομμάτια εάν πρόκειται για vintage ρούχα είτε από 10 μέχρι 15 εάν πρόκειται για designer items, διαφορετικά το Asos δεν δέχεται να προχωρήσει στη διαδικασία.
  • Remix: Μπαίνοντας στο Remix θα ενημερωθείτε για όλα όσα μπορείτε να πουλήσετε. Ακολουθώντας τις οδηγίες τα στέλνετε δωρεάν στην εταιρεία και αυτή τα κοστολογεί. Πληρώνεστε απευθείας για όλα τα εγκεκριμένα είδη και η εταιρεία αναλαμβάνει την πώλησή τους.
  • Pouliseto: Στο εν λόγω site δεν μπορείτε να πουλήσετε μόνο ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ αλλά όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Στο Pouliseto συνδέεστε βάζοντας τα στοιχεία σας, βγάζετε φωτογραφία και ανεβάζετε όσα θέλετε να πουλήσετε και ψάχνετε για ενδιαφερόμενους.
  • ΒΟΗΒΟ: Για να πουλήσετε τα ρούχα σας βγάλτε τα φωτογραφίες και στείλτε τα στο BOHBO. Άμεσα θα ενημερωθείτε για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον. Εάν λάβατε θετική απάντηση και μένετε στην Αθήνα ένας υπεύθυνος της σελίδας θα έρθει στον χώρο σας για να δει από κοντά τα ρούχα σας και τα αγοράσει. Εάν μένετε εκτός Αθηνών θα πρέπει να τα στείλετε εσείς στην εταιρεία.

Θα πρέπει να υπολογίζετε πως εάν τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ που θέλετε να πουλήσετε είναι καινούργια και φέρουν τα ταμπελάκια τους μπορούν να πουληθούν περίπου στο 70% των χρημάτων που τα αγοράσετε. Σε περίπτωση που έχουν φορεθεί η αξία τους αναλόγως της κατάστασής τους θα κυμανθεί από το 20% έως το 60% της αρχικής τιμής αγοράς τους. Σε περίπτωση όμως που μιλάμε για συλλεκτικά κομμάτια τότε μπορεί η τιμή να εκτοξευτεί τόσο που να μην το πιστεύετε ούτε εσείς.