Πορεία στο κέντρο της Αθήνα πραγματοποιήθηκε για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όταν τον δολοφόνησε ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό πανό που έγραφε το «αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η του Δεκέμβρη», οι διαδηλωτές βρέθηκαν στην Πανεπιστημίου, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, κρατώντας πλακάτ που ανέγραφε «Βασίλης Μάγγος παρών».

Υπενθυμίζεται, πως ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή, ένα μήνα μετά την κακοποίηση του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020. Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στον Βόλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απώλειά του, αρκετοί τη συνέδεσαν με το περιστατικό αυτό.

Πορεία για Γρηγορόπουλο

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμη την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τη Βουλή.

Σημειώνεται πως υπήρξαν έξι προσαγωγές από την αστυνομία πριν από την έναρξη της πορείας, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbeast: