Ο Δεκέμβριος μπήκε και σηματοδοτεί τη λήξη του έτους. Σε λίγες μέρες το 2022 θα φτάσει στο τέλος του και θα δώσει τη θέση του στο 2023. Σπίτια και βιτρίνες στολίζονται με πολύχρωμα λαμπάκια δίνοντας ένα χαρούμενο τόνο στην καθημερινότητα όλων.

Μια καθημερινότητα που δεν είναι για όλους εύκολη… Για κάποιους συνανθρώπους μας, η διαβίωση δεν έχει «αυτονόητα», δεν έχει «ζέστη και θαλπωρή» και είναι αρκετά δύσκολη.

Άστεγοι άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να προφυλαχθούν από το κρύο και τα έντονα καιρικά φαινόμενα φορώντας πάνω τους τα λιγοστά υπάρχοντά τους που αποτελούν τη μοναδική τους περιουσία.

Ακόμα όμως και εκεί, στο δρόμο, που τίποτα δεν είναι ασφαλές και σίγουρο, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν την ευκαιρία να γεμίσουν τις ζωές τους με λίγο χρώμα και αισιοδοξία για το νέο έτος που θα έρθει σε λίγες μέρες με την ευχή πως το 2023 θα τους φέρει όσα τους στέρησε το 2022 αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό ακριβώς έκανε και μια ηλικιωμένη άστεγη γυναίκα σε κάποιο δρόμο της Αττικής και ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Κονταρίνη για λογαριασμό του πρακτορείου Eurokinissi την απαθανάτισε. Καθισμένη σε ένα πεζούλι, μπροστά από μια φανταχτερή στολισμένη βιτρίνα καταστήματος, ευελπιστεί στη φιλευσπλαχνία των συνανθρώπων της ώστε να μαζέψει κάποια χρήματα για να περάσει μια ακόμα μέρα.

Και επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα, και το εορταστικό κλίμα είναι διάχυτο παντού γύρω της, αποφάσισε και στόλισε με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα στολίδια το μέρος όπου αποτελεί το «σπίτι» της… Το πεζοδρόμιο.

Δείτε τις φωτογραφίες