Οξύ οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η καταβολή των μισθών του Αυγούστου εκτιμά ο δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης. Σχετικά με τις αναφορές του γενικού διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, περί κακοδιαχείρισης στους δήμους, ο κ. Κακλαμάνης είπε, ότι ο κ. Ρακιντζής θα πρέπει να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά οι δήμοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, έθεσε στον υπουργό τα θέματα της μείωσης των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ΣΑΤΑ, καθώς και την ένταξη του προγράμματος «Θησέας» στο ΕΣΠΑ.

Για την εξέταση των δύο πρώτων θεμάτων πάρθηκε η απόφαση να συσταθεί μια μικτή επιτροπή από την ΚΕΔΚΕ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ για το τρίτο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια υπουργό, Λούκα Κατσέλη.