Έχετε ταξιδέψει ποτέ νοερά; Αν ναι, τι είναι αυτό που πυροδότησε ένα τέτοιο ταξίδι;

Υπάρχει κάτι που έχετε συνδέσει με μια συγκεκριμένη περίοδο, που όταν το αντιλαμβάνεστε με τις αισθήσεις σας, σας ταξιδεύει πάντα στο ίδιο σημείο;

Για εμένα αυτό συμβαίνει πάντα με το ούζο. Έχω συνδυάσει το συγκεκριμένο απόσταγμα τόσο στενά με καλοκαιρινές ανέμελες στιγμές, που κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι το ιδιαίτερο άρωμα του και τη χαρακτηριστική του γεύση, το μυαλό μου αναπολεί ευχάριστες στιγμές με φίλους στην παραλία και ευθύς με πιάνει προσμονή για όλες τις παρόμοιες στιγμές που θα έρθουν.

Και δεν είμαι ο μόνος!

Τις προάλλες είχα καλέσει μερικούς φίλους στο σπίτι το μεσημεράκι για φαγητό. Το τραπέζι στήθηκε στο μπαλκόνι και είχε λίγο απ’ όλα, θαλασσινά, σαλάτες και διάφορους μικρομεζέδες. Ευτυχώς, οι φίλοι μου είχαν προνοήσει και έφεραν ούζο για να συνοδεύσει το φαγητό.

Όταν άνοιξε το μπουκάλι, το χαρακτηριστικό άρωμα του πότισε όλο το χώρο και με την πρώτη γουλιά το μυαλό άρχισε να ταξιδεύει και ευθύς ήταν σαν να μεταφερθήκαμε όλοι σε μία ειδυλλιακή παραλία, ακούγοντας το κύμα να σκάει και απολαμβάνοντας τον ήλιο να ζεσταίνει το κορμί μας.

Είναι απίστευτο πώς ένα απόσταγμα έχει συνδυαστεί τόσο στενά με το καλοκαίρι, τον ήλιο και γενικά τις όμορφες στιγμές.

Με μία λέξη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ούζο = καλοκαίρι! Και για την ακρίβεια το ούζο Πλωμαρίου το οποίο κορυφώνει τα συναισθήματα μας απογειώνοντας κάθε μέρα που έχει ήλιο, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο.

Κάθε μέρα με ήλιο είναι αφορμή να στρώσουμε το τραπέζι στην αυλή ή το μπαλκόνι μας να καλέσουμε τους φίλους μας και να διασκεδάσουμε παρέα δημιουργώντας στιγμές που θα αναπολούμε στο μέλλον.

Ούζο όταν πιεις λοιπόν, όλα καλοκαιρινά θε να τα δεις. Και εμείς τα είδαμε, αφού μετά το τσιμπούσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Το μόνο που μένει τώρα είναι να επιλέξουμε τον προορισμό και να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας.

Φυσικά όπου και να πάμε το ούζο θα μας συνοδεύσει στο ταξίδι, δημιουργώντας για ακόμη μία φορά νέες εμπειρίες που θα αναπολούμε αργότερα.

Συμπληρώστε και εσείς κάθε ηλιόλουστη μέρα με το Ούζο Πλωμαρίου και απολαύστε το καλοκαίρι με όποιον τρόπο εσείς θέλετε!