Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Παπαθανασίου σκορπώντας θλίψη στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό χώρο. Για την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κώστας Γαβράς.

«Μόλις το έμαθα. Eίμαι κατάπληκτος και πολύ συγκινημένος. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν κάποιος που αγαπούσα πολύ και θαύμαζα για τη μουσική του και παράλληλα για την καριέρα που είχε κάνει σε ολόκληρο τον κόσμο»,  ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης.

«Ήταν μία διαρκής διαφήμιση του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλον τον πλανήτη. Μέσω των φιλμ που είναι το πιο καταπληκτικό μέσο για να γνωρίσει κανείς μία άλλη χώρα. Είχε κάνει το όνομά του, “Vangelis”, πασίγνωστο. Όταν έλεγα ότι κάνει τη μουσική ο Βαγγέλης, υπήρχε ενθουσιασμός», συμπλήρωσε o Κώστας Γαβράς.

«Είχαμε συνεργαστεί το 1982 στην ταινία “Missing” (Ο Αγνοούμενος), με τον Τζακ Λέμον και τη Σίσι Σπέισεκ. Ο Βαγγέλης είχε γράψει τη μουσική για την ταινία. Εκπληκτική μουσική. Είχε απίθανο ταλέντο. Είχαμε διαβάσει μαζί το σενάριο. Του έλεγα σε κάθε σκηνή πάνω κάτω πως ήταν τα πράγματα και καθόταν στο πιάνο και έγραφε τη μουσική. Ήταν κάτι απίθανο. Κάτι καταπληκτικό. Ήταν από τους ανθρώπους που έβγαινε από την καρδιά η μουσική», είπε στην συνέχεια ο Κώστας Γαβράς και τόνισε ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε για παράδειγμα στη ζωή του μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίοι τον βοήθησαν πολύ.