Αποκαλύψεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) η εκπομπή του Alpha «Tlive» προβάλλοντας βίντεο – ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως η απόσταση της ΜΕΘ στην παιδιατρική είναι 33 δευτερόλεπτα.

«Υπάρχει διάσταση απόψεων» τόνισε η Τατιάνα Στεφανίδου αναφέροντας πως η μητέρα των παιδιών έχει πει σε κατάθεσή της ότι το παιδί (η Τζωρτζίνα) άρχισε να παθαίνει ανακοπή, ήταν ζωντανό και όταν ήρθαν οι γιατροί προσπάθησαν να το αναζωογονήσουν. Από την πλευρά τους οι γιατροί ισχυρίζονται πως είδαν ένα παιδί πεθαμένο που είχε γίνει «μπλε».

«Πόσο χρόνο χρειάστηκε η μητέρα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς έτσι ώστε να σώσουν το παιδί αφού ήταν ήδη στο νοσοκομείο;» διερωτήθηκε η παρουσιάστρια της εκπομπής.

«Υπάρχει βίντεο το οποίο τη διαδρομή που χρειάστηκε να κάνει η μητέρα των παιδιών από το δωμάτιο της κόρης της (στο νοσοκομείο Παίδων) μέχρι το σημείο που είναι η εντατική. Μπορεί να είναι σε διαφορετικό όροφο αλλά υπάρχει εσωτερική σκάλα» είπε και εξήγησε «έχουμε χρονομετρήσει τα δευτερόλεπτα που χρειάζεται κανείς με γοργό ρυθμό για να πάει από το στο άλλο και είναι 33».

«Εάν ο ασθενής είναι συνδεδεμένος σε μόνιτορ θα χτυπήσουν και αλάρμ»

Στην εκπομπή Tlive μίλησε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης τονίζοντας: «Από όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα του νοσοκομείου και σπεύσουν οι γιατροί άμεσα μπορεί να γίνει η ανάνηψη και να σωθεί ένας ασθενής».

«Θα πρέπει να υπάρχουν κάποια πρόδρομα ευρήματα, είτε αν έχουμε καταγραφές σε μόνιτορ, στις καταγραφές της καρδιάς μια ταχυκαρδία που να καταλήγει βραδυκαρδία» είπε απαντώντας στο εάν ο παθολογικός θάνατος δίνει σημάδια ο ιατροδικαστής.

«Εάν ο ασθενής είναι συνδεδεμένος σε μόνιτορ θα χτυπήσουν και αλάρμ» δήλωσε.

«Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο» απάντησε στην ερώτηση «εάν ένα παιδί είναι εφικτό να καταλήξει μέσα σε περίπου ένα λεπτό ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο» ο ιατροδικαστής.