Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού της φάλαινας που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου. Το κήτος φαίνεται ότι είναι τραυματισμένο και αποπροσανατολισμένο και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Το ζώο βρίσκεται στα πολύ ρηχά της παραλίας στο Δέλτα του Φαλήρου» λέει στο Newsbeast ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και προσθέτει: «Έχουν έρθει ειδικοί για τη φροντίδα αυτών των ζώων, μέλη ΜΚΟ, γιατρός και συνεργεία αλλά και ο υφυπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Αμυράς και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, όρθιοι μέσα στη θάλασσα. Το νερό τους φτάνει μέχρι τα γόνατα. Τόσο έξω είναι η φάλαινα. Πρέπει να είναι αρκετά άρρωστη. Τους ακούω να λένε πως έχει βγει τόσο έξω γιατί έχει ανάγκη ο φυσητήρας της να βρίσκεται πολύ έξω για να αναπνέει. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι πάντως θέμα τραυματισμού, έχει κάποιες εκδορές αλλά είναι προυπάρχουσες. Πήραν από το ζώο αίμα για εργαστηριακές εξετάσεις. Δεδομένου ότι μιλάμε για κήτος που ζει στα 1000 με 3000 μέτρα βάθος, οι ειδικοί λένε ότι έχει βρεθεί εδώ γιατί είναι βαριά άρρωστο και σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα δούμε τι θα δείξουν και οι εξετάσεις και θα συντονίσουμε τις περαιτέρω προσπάθειες».

Σημειώνεται, ότι δεν πρόκειται για φάλαινα φυσητήρα αλλά για Ζιφιό, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Newsbeast η Αναστασία Μήλιου, υπεύθυνη ερευνών στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.