Το Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2015 έχει ήδη ξεκινήσει με τον πρώτο αγώνα στην Κύμη Ευβοίας. Μία σειρά οχτώ αγώνων σε όλη την Ελλάδα θα αναδείξουν τον έλληνα κυπελλούχο και ο 2ος γύρος έρχεται στις 2-3 Μαΐου στη Νέα Μάκρη από τον Αθλητικό Όμιλο Θησέας Ζωγράφου και το Marathon Complex Bike Park.

Το downhill, ή αλλιώς κατάβαση πλαγιάς, είναι ένα θεαματικό αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας και απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από τον αναβάτη, ειδικό ποδήλατο και προστατευτικό εξοπλισμό.

Συγκαταλέγεται στα extreme sports και η εκτέλεσή του γίνεται με ατομική χρονομέτρηση, ενώ ο αθλητής κινείται κατά μήκος σηματοδοτημένης κατηφορικής διαδρομής που περιλαμβάνει φυσικές και τεχνητές δυσκολίες.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Μαΐου 12:00 π.μ. και αποτελείται από δύο χρονομετρημένες καταβάσεις, μία προκριματική και μία τελική, η οποία καθορίζει και τους νικητές κάθε κατηγορίας. Πριν τον αγώνα, το πρωί της Κυριακής, αλλά και ολόκληρο το Σάββατο, όλοι οι αθλητές έχουν την ευκαιρία για ελεύθερα δοκιμαστικά runs, που είναι εξίσου θεαματικά, καθώς ο κάθε αναβάτης προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» όλα τα δύσκολα σημεία της πίστας, να βρει τα πιο γρήγορα πατήματα και να δοκιμάσει τα όριά του!

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/4 στη διεύθυνση e-mail [email protected].

Η αδρεναλίνη, αυτό το Σαββατοκύριακο χτυπάει κόκκινα στη Νέα Μάκρη με τους downhillάδες από όλη την Ελλάδα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για μία θέση στο βάθρο. Να είστε εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και λεπτομέρειες για τον αγώνα μπορείτε να δείτε στο downhill.gr.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/mcbikepark θα αναρτώνται καθημερινά ανακοινώσεις του οργανωτή και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα.