«Κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή»,τονίζει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον θάνατο του 44χρονου, ο οποίος υπέκυψε ανήμερα του Πάσχα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΙΣΗ, «δυστυχώς για άλλη μία φορά, με αφορμή το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από επιπλοκή μίας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, γινόμαστε μάρτυρες συζητήσεων για την αιτία που τον προκάλεσε».

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημάνει ότι δεν θα σταθεί το τι έφταιξε, ούτε και θα αποδώσει ευθύνες, ζητώντας από τους πολίτες εμπιστοσύνη στο γιατρό τους και τονίζει ότι «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική εξέταση». Ακόμη χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη τη χρήση φαρμάκων και κυρίως αντιβιοτικών χωρίς να έχει προηγηθεί ιατρική εξέταση και κάνει λόγο για αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών που έχει τις περισσότερες φορές αντίθετα αποτελέσματα.

«Ο ιατρός σου είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις. Και μην ξεχνάς. Κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή», καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου