Στο περιστατικό της σύλληψης του αστυνομικού και της συντρόφου του στον Έβρο το απόγευμα της Δευτέρας (6/12) αναφέρεται ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Σταύρος Μαυροειδάκος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα λήξει σύντομα η περιπέτειά τους.

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν ο αστυνομικός και η κοπέλα του που συνελήφθησαν στην Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας (06/12) με τον άνδρα να υποστηρίζει ότι βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη λόγω λάθους στο σύστημα πλοήγησης.

Ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρισκόταν σε ημερήσια ανάπαυση πέρασε με τη σύντροφό του για ιδιωτική επίσκεψη στην Τουρκία. Όταν επέστρεφαν και περίπου 50 μέτρα πριν φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνελήφθησαν.

Πότε σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές

Όταν την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην υπηρεσία του, σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές. Ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν συντονισμένες ενέργειες με το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος τώρα γίνεται έλεγχος του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού. Ο ίδιος που έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής μαζί με τη σύντροφό του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.