Εικοσιτρείς ασθενείς – ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, νοσηλεύονται όλοι μαζί σε κοινόχρηστους χώρους και, για πολλούς εξ αυτών, βρέθηκαν σε ράντζα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος σε «νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι οποίες αποτυπώνονται σε βίντεο που κοινοποιεί ο ίδιος, «ο ένας κολλάει τον άλλον» επισημαίνει. Μεταφέρονται σε non-Covid κλινικές όταν και αν το το μοριακό τεστ βγει αρνητικό, προσθέτει.

«Περιμένοντας», όμως, «να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός ασθενής να κολλήσει από τον θετικό. Έτσι μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων. Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά».

«Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό» ως προς τα παραπάνω λέει ακόμη ο κ. Γιαννάκος. Ο ίδιος δε θέλησε να πει στο Newsbeast ποιο νοσοκομείο αφορά η καταγγελία, παραπέμποντας στις αρμόδιες ΥΠΕ για απαντήσεις, ενώ μας μετέφερε πως οι εικόνες είναι χθεσινές (30/11).

«Τραγωδία στις ΜΕΘ»

Γενικότερα, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «ανείπωτη τραγωδία» στα νοσοκομεία, υπό το βάρος της επιδημίας, επισημαίνοντας πως χθες βράδυ «λειτουργούσαν 635 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και νοσηλεύονταν 590 ασθενείς. Πολλοί εκ των 590 αποσωληνωμένοι». Την ίδια ώρα, «οι δισωληνωμένοι με κορονοϊό ήταν 664».

«Ως εκ τούτων, τουλάχιστον 100 ασθενείς Covdi-19 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», και ορισμένοι εξ αυτών «χάνουν τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής», σύμφωνα με τον ίδιο.

Επισημαίνεται πως κατά τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό ανήλθαν σε 690.

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους 60 ετών και άνω

Επιπλέον, στις σημερινές δηλώσεις του ο συνδικαλιστής χαρακτηρίζει «ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος» το «πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», εκτιμώντας πως η πολιτεία θα είχε «καλύτερα αποτελέσματα» εάν θα έδινε «αντίστοιχη παροχή στους εμβολιασμένους πολίτες», θέση που συζήτησε την Τρίτη και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον κ. Τσίπρα.

Υποστήριξε, ακόμη, πως «ο ΕΟΔΥ δεν είναι στατιστική υπηρεσία για να καταγράφει μόνο τα κρούσματα και να τα εγκαταλείπει στη μοίρα τους. Ο ΕΟΔΥ οφείλει με τις Κινητές Ομάδες Υγείας, τα περίφημα ΚΟΜΥ, να πηγαίνει πόρτα – πόρτα να βρίσκει τους ανεμβολίαστους και να κουβεντιάζει μαζί τους και να πείθει όσους φοβούνται.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε, επίσης, πως δεν είναι όλοι οι ανεμβολίαστοι «αρνητές», όπως «θέλουν να τους παρουσιάζουν για να αποκρύψουν ευθύνες του ΕΟΔΥ».