«Σαμποτέρ του εμβολιασμού» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος με την εξέλιξη της πανδημίας και εξαιρετικά προβληματισμένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού, έλλειμμα στρατηγικής, προχειρότητα», επισήμανε, τονίζοντας ότι από τη μια ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί και ότι η υποχρεωτικότητα έχει φθάσει στα όριά της και από την άλλη σήμερα ανακοινώνει μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πουθενά αλλού στον κόσμο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

«Να δοθούν θετικά κίνητρα»

Συνέχισε λέγοντας πως η λογική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης και θετικά κίνητρα: «Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση».

Ακόμη ο κ. Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε, όπως είπε, η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. «Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία τού εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

«Κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΕΣΥ»

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή τραγική αποτυχία της κυβέρνησης, όχι μόνο στο τομέα του εμβολιασμού αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ, προειδοποιώντας ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι εξαιρετικά δραματικοί για το εθνικό σύστημα υγείας και για τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή.

Πρέπει να ληφθούν, όπως είπε, άμεσα μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα με στοιχειώδη ανθρωπιά και να μην βλέπουμε την εικόνα με τους εκατοντάδες θανάτους και τους ανθρώπους να νοσηλεύονται έξω από τις ΜΕΘ.

«Δεν αντέχει το σύστημα, ήδη έχουμε φθάσει στα όρια και θα αυξηθεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο αριθμός», ανέφερε και πρότεινε την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων τώρα καθώς και να καλυφθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι ανάγκες για έμψυχο υλικό στο ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα όμως, είπε, πρέπει να γίνει προσπάθεια περιορισμού της μεταδοτικότητας αυτό το διάστημα και να υπάρξει μια άλλη στρατηγική σε σχέση με το 50+1 που ισχύει στα σχολεία, διότι το ένα τέταρτο των κρουσμάτων βρίσκεται στα σχολεία και οι ασυμπτωματικοί μαθητές έρχονται σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες\. Και όπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει κάτι με την τραγική εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας.

«Το να χάνεις κάθε μέρα 100 και 110 ανθρώπους δεν είναι απλό, και δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια, πρέπει να δράσουμε άμεσα στην κατεύθυνση εξομάλυνσης αυτής τη κατάστασης», σημείωσε.

Συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε, ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμούΥπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού, έλλειμμα στρατηγικής, προχειρότητα. Τη μία ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να πείσει κανέναν να εμβολιαστεί και ότι η υποχρεωτικότητα έχει φθάσει στα όριά της, και από την άλλη ανακοινώνει σήμερα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη, πουθενά αλλού στον κόσμο. Ακραία μέτρα. Τιμωρητικά μέτρα. Ιδίως για ανθρώπους που και το τελευταίο ευρώ είναι χρήσιμο για την επιβίωσή τους. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε -και νομίζω δικαίως- ότι είχε σηκώσει «λευκή πετσέτα» στην εμβολιαστική προσπάθεια, ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν.Τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν. Αντί των προστίμων, θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση. Αποτελεί αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα: Μια εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς. Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους.Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι δραματικοί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση. Είναι εξίσου αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για να κάνουμε Χριστούγεννα με στοιχειώδη ανθρωπιά και να μην βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τους εκατοντάδες θανάτους και ανθρώπους να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, November 30, 2021

Γιαννάκος: Ομολογία αποτυχίας οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε από την πλευρά του ότι «δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς με πλέον των 100 νεκρών την ημέρα που πολλοί θα μπορούσαν να έχουν σώσει τη ζωή τους αν ήταν καλύτερα οργανωμένο το ΕΣΥ».

Υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση η αναγκαιότητα είναι να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ και γι’ αυτό δεν προχώρησε έγκαιρα στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργούνται, ειδικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά εκτός ελέγχου», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος και συμπλήρωσε πως «το προσωπικό που έχει απομείνει είναι 9.000 λιγότερο από τον περασμένο χειμώνα και έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, έχει παραδοθεί, δεν αντέχει άλλο, φοράει τη στολή υψηλής προστασίας 8 ώρες».

Ακόμα, σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σχολίασε πως «είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης οι σημερινές ανακοινώσεις».

Συμφώνησε, επίσης, με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα στις συγκοινωνίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι ήταν «ατυχής από την κυβέρνηση» κι αυτό διότι «πίστευαν από το καλοκαίρι ότι ξεμπέρδεψαν από τον κορονοϊό, αλλά δυστυχώς όμως τον βλέπουμε και τον ζούμε εμείς καθημερινά, αλλά κυρίως τον βιώνουν οι ασθενείς οι οποίοι, δυστυχώς, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν χάνουν τη ζωή τους τζάμπα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.