Στον αγώνα των 5.000 μέτρων της διοργάνωσης του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας έτρεξε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με την ομάδα του MDA Ελλάς, συνοδεύοντας το αμαξίδιο του κ. Ανδρέα Χότζα.

Μετά το τέλος της διαδρομής, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Σήμερα, φορέσαμε τα κόκκινα μπλουζάκια μας και τρέξαμε με το MDA Ελλάς στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων του Κλασικού Μαραθωνίου. Μαζί με τους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις, αποδεικνύουμε ότι τα όρια υπάρχουν, για να ξεπεραστούν και ότι η κοινωνία μας μπορεί και πρέπει να γίνει συμπεριληπτική και ισότιμη για όλους μας.

Εμείς θεσμοθετήσαμε τον Προσωπικό Βοηθό για την εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων καθημερινών αναγκών κάθε ανθρώπου με αναπηρία. Υλοποιούμε επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών των συμπολιτών μας!» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται ότι το MDA Ελλάς είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με νευρομυϊκές παθήσεις.

Εφέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και έχει 1.200 μέλη.

Κύριο μέλημά του είναι η παροχή της ηθικής και της υλικοτεχνικής υποστήριξης στα μέλη του και στις οικογένειές τους, ώστε να έχουν ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής τους.

Για τον σκοπό αυτό, δημιούργησε και λειτουργεί τρεις ειδικές μονάδες νευρομυϊκών παθήσεων σε κρατικά νοσοκομεία: η πρώτη ειδική μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», η δεύτερη ειδική μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, που εξυπηρετεί πάνω από 300 παιδιά και ενήλικες και η τρίτη ειδική μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.