«Το εάν πραγματικά διαπιστώθηκαν θέματα ενδοσχολικής βίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, και κατά πόσο αυτό ήταν σε γνώση του προσωπικού και των διδασκόντων» ήταν τα δύο ερωτήματα του πορίσματος της διοικητικής εξέτασης του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για την υπόθεση των συνθηκών εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο κ. Χαρουτουνιάν απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν το πόρισμα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Το πόρισμα αναφέρει ότι, πραγματικά, υπήρξαν κάποια γεγονότα, και επειδή με ρωτάτε πάρα πολύ, θα ήθελα να σας πω ότι το πόρισμα δεν είναι ανακοινώσιμο, γιατί είναι μία εσωτερική διοικητική διαδικασία του Οργανισμού. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος που έγινε σταμάτησε κάποια στιγμή, ψάχνοντας εάν υπήρξε ή όχι. Η απάντηση ήταν “ναι”. Τώρα, το πόσο και τι, είναι πάρα πολύ λιγότερα από όσα εγώ βλέπω στις τηλεοράσεις».

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι θέμα της Αστυνομίας να διαπιστώσει εάν όλα αυτά που λέγονται στις τηλεοράσεις και στις καταγγελίες έχουν βάση και εάν γίνονταν κατ’ εξακολούθηση ή είναι μεμονωμένα γεγονότα. Επίσης, επισήμανε πως το πόρισμα θα σταλεί στις εισαγγελικές και τις αστυνομικές Αρχές, για να αξιολογήσουν τα όσα καταγράφηκαν στη διοικητική εξέταση.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι περιγράφονται κάποια γεγονότα, πολλά από αυτά είναι “άκουσα”, “είδα”, “είπαν”, τα οποία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω. Υπάρχουν αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες είναι πολύ πιο έμπειρες από εμένα. Γι αυτό τον λόγο, το ΔΣ ζήτησε όλο αυτό το πόρισμα να μεταβιβαστεί σε αυτές τις Αρχές» σημείωσε.

Ο κ. Χαρουτουνιάν, ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν σε πολλές Σχολές προβλήματα λειτουργικά, ειδικά λόγω ελλείψεων προσωπικού, για να τονίσει πως «αυτό δεν δικαιολογεί με τίποτα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο πρώην διευθυντής της Σχολής είχε προειδοποιήσει, σε σχετική επιστολή του, για πιθανές καταστάσεις με νομικές προεκτάσεις που πιθανόν να προκύψουν στη Σχολή, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και με δεδομένο ότι στο Οικοτροφείο φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια, ο αξιωματούχος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” είπε ότι δεν γίνεται αναφορά για ενδοσχολική βία. «Θέλω να σας πω κατηγορηματικά, δεν ήρθε ποτέ καμία τέτοια ειδοποίηση για ένα τέτοιο θέμα. Τώρα από εκεί και μετά, είναι γεγονός ότι εδώ φιλοξενούμε αρκετούς μαθητές, με δύσκολα μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση για τη χώρα» τόνισε και διερωτήθηκε: «Τι θα μπορούσατε εσείς να μου προτείνετε, καλύτερα να το κλείσουμε;».

Τέλος, ο κ. Χαρουτουνιάν διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει να λειτουργεί η Σχολή, «η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια παράγει καλούς επαγγελματίες στον χώρο».

Το Δ.Σ του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» μεταξύ άλλων αποφάσισε να τοποθετήσει προσωρινά στη θέση διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής την Αλεξάνδρα Μέγα, η οποία θα υπηρετεί με παράλληλα καθήκοντα στη θέση της στο Τμήμα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων Ηπείρου. Επιπλέον αποφασίστηκε να ζητηθεί συνδρομή από το Υπουργείο Παιδείας με προσωπικό και ανθρώπους ,οι οποίοι θα μπορούν να συμβουλεύουν καλύτερα τους σπουδαστές για θέματα ενδοσχολικής βίας, παρότι για το θέμα αυτό ,είχε γίνει σημαντική δουλειά και πέρυσι, από τη Διεύθυνση της Σχολής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κ. Μαλλίδης έκανε έκκληση, να σταματήσει η ανάρτηση φωτογραφιών στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , καθώς γίνεται στοχοποίηση σπουδαστών που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.