Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στη γενική συνέλευση του σωματείου, έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προσέθεσε ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε σύγκρουση.

«Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η COSCO έκανε δεκτά χθες πολλά από τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως η συγκρότηση μεικτής επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας με τη συμμετοχή εκπροσώπου και των εργαζομένων.

Η πολυήμερη κινητοποίηση της ΕΝΕΔΕΠ και αλληλέγγυων σωματείων εκκίνησε μετά το εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι, για το οποίο οι συνδικαλιστές εξακολουθούν να ζητούν να διαλευκανθεί.