Ο 54χρονος γυναικοκτόνος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγό του Νεκταρία στην Ιεράπετρα φέρεται να υποστήριξε στις αρχές κατά την απολογία του ότι είχε το μαχαίρι μαζί του για να προστατευθεί από τον σύντροφο της γυναίκας του, τον οποίο χαρακτήρισε «νευρικό». Δήλωσε, ακόμα ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, ο 54χρονος είπε συγκεκριμένα ότι «το μαχαίρι το έχω πάντα στο μηχανάκι μου, κάτω από τη σέλα. Εκείνο το πρωί πήγα στη δουλειά της για να της πω ότι έπρεπε να φροντίσει εκείνη τα παιδιά και ότι σκόπευα να νοικιάσω σπίτι για να μείνω αλλού. Είδα ότι έφτασε στη δουλειά με τον […] και επειδή ξέρω ότι είναι νευρικός και αν με έβλεπε να μιλάω στη Νεκταρία μπορεί να μου έκανε επίθεση, γι’ αυτό πήρα το μαχαίρι μαζί μου, για την προστασία μου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Απόστολο Λύτρα, ο δράστης πήρε το μαχαίρι μαζί του από το σπίτι του και «πήγε να κάνει δυστυχώς αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

«Εκεί θόλωσα και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά»

Ο δολοφόνος, ακόμα, ισχυρίστηκε πως δεν ζήλευε τη γυναίκα του. «Θα της έλεγα ότι θα έφευγα από το σπίτι. Θα νοίκιαζα αλλού. Δεν την ήθελα μαζί μου, να είμαστε ανδρόγυνο, από εγωισμό. Όταν την ακολούθησα γύρισε και μου είπε “ήρθε ο μ……”. Εκεί θόλωσα και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες των παιδιών του ότι κακοποιούσε σωματικά τη μητέρα τους αλλά και κάποια από τα παιδιά είπε πως δεν είχε σηκώσει χέρι πάνω της. «Με τη γυναίκα μου ζούσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι μέχρι και πριν από επτά μήνες που έφυγε για να φροντίσει μία ηλικιωμένη. Δεν την είχα δείρει ποτέ. Δεν είχα σηκώσει χέρι πάνω της. Εγώ ήξερα ότι μένει στο σπίτι των ηλικιωμένων που φρόντιζε. Τρεις μήνες πριν φύγει από το σπίτι κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε» ανέφερε.

Μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να ζήτησε «συγγνώμη» από τα παιδιά του για ό,τι προκάλεσε τονίζοντας ότι δεν ήταν η πρόθεσή του να σκοτώσει τη μητέρα τους.

Στο μεταξύ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα και το οποίο δείχνει τον συζυγοκτόνο να κυνηγά κρατώντας το μαχαίρι την πρώην σύζυγό του στον χώρο των ενοικιαζόμενων δωματίων και μετά να φεύγει ατάραχος ενώ την έχει σκοτώσει με 16 μαχαιριές.