Την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από σήμερα το βράδυ αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ, «οι “COSCO” – “DPORT”, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη», εξ ου και «με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις πύλες του ΣΕΜΠΟ, ένα λιμάνι που αυγατίζει τα κέρδη του πάνω στο δικό μας ιδρώτα, πάνω στα δικά μας κορμιά και πλέον πάνω στο δικό μας αίμα, αποφασίσαμε κλιμάκωση της απεργιακής μάχης με νέα 24ωρη απεργία»

Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει, συγκεκριμένα, πως «απαντά» στην αδιαλλαξίας της εργοδοσίας «με νέα απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης».

Επισημαίνεται πως η απεργία αυτή δεν επηρεάζει τη ναυσιπλοΐα, αλλά το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

«Οι λιμενεργάτες της COSCO με μπροστάρη το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ενάντια στη στάση της επιχείρησης, που συνεχίζει να προκαλεί ακόμα και μετά τον τραγικό θάνατο του 45χρονου λιμενεργάτη», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην νέα 24ωρη απεργία των λιμενεργατών και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.

Αυτοψία για τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος

Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στον χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία.

Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίστηκε, σήμερα, από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.