Έκτακτη λήψη μέτρων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη έλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως μετέδωσε το OPEN η παρέλαση θα έχει διάρκεια 60 λεπτών και σε αυτή θα συμμετέχουν μόνο στρατιωτικοί, ενώ επιτρέπεται η παρουσία θεατών με χρήση μάσκας.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα έχει βαρύνει πολύ, με τους ειδικούς να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ενόψει και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Η θετικότητα κυμαίνεται στο 1%-3,9%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι κάτω από το 1%.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3.200 ενεργά κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα, 11-17/10/21, στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+15%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 04-10/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ξεπερνά το +116%. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική με την πληρότητα των ΜΕΘ να ξεπερνά καθημερινά το 90%.