Νέες καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, τονίζει μιλώντας στο Newsbeast ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ παράλληλα εστιάζει στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» εκ νέου από την κακοκαιρία Μπάλλος και ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά στη συνέχεια θα αλλάξει.

«Από τα νοτιοδυτικά θα μας προσεγγίσουν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα κρατήσουν έως νωρίς το βράδυ» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγώντας όμως πως τα φαινόμενα δεν φαίνεται ότι θα είναι τόσο έντονα και δεν θα έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ώστε να δημιουργήσουν στο λεκανοπέδιο πλημμυρικά φαινόμενα σαν τα χθεσινά.

«Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμαίνεται κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια, θαλάσσια τμήματα της χώρας θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς. Το περισσότερο κρύο θα το έχει στη Βόρεια Ελλάδα όπου το θερμόμετρο θα δείχνει 16 με 17 βαθμούς Κελσίου» επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

«Προσοχή χρειάζεται στις δυτικές περιοχές της χώρας και τα νησιά του Ιονίου καθώς εκεί οι ισχυρές καταιγίδες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα» αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open.

«Επίσης έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τη Χαλκιδική, τη βορειοανατολική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο» τονίζει ζητώντας από τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών αλλά και από αυτούς που διαμένουν στην Πελοπόννησο να προσέχουν.

«Το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται προς το βόρειο Ιόνιο, γι’ αυτό και ο καιρός τώρα στην Αττική έχει ”ανοίξει”» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και συμπληρώνει πως σήμερα το απόγευμα και το βράδυ ίσως θα έχουμε καταιγίδες και στην Εύβοια.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι

Meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η κακοκαιρία Μπάλλος σύμφωνα με το meteo συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπέδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

Στο σχήμα που δημοσιεύει το meteo.gr φαίνεται επεξεργασμένη εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 που ελήφθει λίγο μετά τις 8 το πρωί. Με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται τα υψηλότερα νέφη, οι κορυφές των οποίων, σύμφωνα με υπολογισμούς εξειδικευμένων αλγορίθμων, ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Ένθετος στο ίδιο σχήμα παρουσιάζεται πίνακας με τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής 15/10.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας