Για τον κίνδυνο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας «Αθηνάς» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ είναι καθησυχαστικός για την Αττική.

«Μένουμε συνεχώς ενημερωμένοι μιας και μικρές αλλαγές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας είναι δυνατό να μεταβάλλουν τον χάρτη επικινδυνότητας για το πρώτο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά» σημειώνει.

Καιρός – Μαρουσάκης: Βροχές στην Αττική

«Δεν φαίνεται ο νομός να δέχεται έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναμένουμε ήπιες γενικά βροχοπτώσεις αύριο, τοπικά και κατά περιόδους και το Σαββατοκύριακο» τονίζει αναφερόμενος στην Αττική ο μετεωρολόγος του Open.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

«Αντίστοιχη εικόνα αναμένουμε και για την Θεσσαλονίκη με περισσότερες βροχοπτώσεις που το πεδίο των ανέμων όμως δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στο να προβληματίσουν. Εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό που εκεί τα φαινόμενα δείχνουν πιο έντονα γι’ αυτό και καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα – ενημέρωση με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία» συμπληρώνει.

«Για την περιοχή της Εύβοιας φαίνονται βροχοπτώσεις που πρόσκαιρα ίσως εμφανίσουν κάποια ένταση σε τοπικό επίπεδο, παρόλα αυτά δεν μπορεί να ενταχθεί σαν περιοχή σε κατάσταση ακραίου κινδύνου» εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑΒαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη (πρώτος χάρτης) που στην…

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, October 6, 2021