Σε παράσταση διαμαρτυρίας κάλεσε η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς, σήμερα Πέμπτη (30/9), στις 13:30 στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η αγωγή του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα μέσω της ανακοίνωσής της καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ της επαρχίας σε έκτακτες συγκεντρώσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό και τρομοκρατία του υπουργείου».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή που στοχεύει «στη μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Η Νίκη Κεραμέως

Η αγωγή αναμένεται να εκδικαστεί, σήμερα, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης, καθότι έως σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται βάσει του νέου νόμου να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση της προηγούμενης χρονιάς.

Η απεργία-αποχή αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 με ποσοστό 92,3% σε όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως προβλέπονται από τους νόμους 4692/20 και 4823/21.

Σημειώνεται, ότι, μεταξύ άλλων, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αντιτίθενται στις ποινές, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας, για όσους δεν συμμορφωθούν με το μέτρο της αξιολόγησης, όπως περικοπές μισθών, καθαίρεση διευθυντών σχολείων, απαγόρευση υποβολής υποψηφιότητας για στελέχη εκπαίδευσης, μισθολογική καθήλωση και άλλα. Επίσης, μιλούν για «αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές προτάσεις της κυβέρνησης».

ΚΚΕ: Μετά τα υποκριτικά «ευχαριστώ» στους εκπαιδευτικούς τώρα η κυβέρνηση τούς σέρνει στα δικαστήρια

«Η απαράδεκτη αγωγή της υπουργού “Παιδείας”, κ. Κεραμέως ενάντια στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, θέτουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα!» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας «αφού η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τα αντιδραστικά της σχέδια, γιατί βρήκε μπροστά της τις καθολικές συλλογικές αποφάσεις άρνησης των εκπαιδευτικών, προχωρά τώρα σε νέο αυταρχικό κατήφορο».

«Τόσο “πεισμένη” είναι η εκπαιδευτική κοινότητα από τις “κοσμογονικές αλλαγές” του υπουργείου “Παιδείας” που η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο για να εφαρμοστούν! Μετά τα υποκριτικά “ευχαριστώ” στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό και στις διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης, τώρα τους σέρνει στα δικαστήρια!» σημειώνει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει στη συνέχεια:

«Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που έδωσαν τη μάχη για να κρατήσουν τα παιδιά μια στοιχειώδη επαφή με τη μορφωτική διαδικασία, όταν το υπουργείο “Παιδείας” δεν έπαιρνε -όπως δεν συνεχίζει να παίρνει- ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία που θα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα και για κάθε τους ανάγκη».

«Η νέα επίδειξη πυγμής του υπουργείου “Παιδείας” και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, δεν θα επιτρέψει το σχολείο να μετατραπεί σε μαγαζί όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

(φωτογραφία αρχείου)