Δύο παιδαγωγοί και ένα βρέφος 2,5 χρονών βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μέσα σε λίγες ημέρες, στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο κρούσμα, όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, αφορά σε δασκάλα που ήταν σε άδεια και τελευταία ημέρα που εργάστηκε ήταν η 1η Σεπτεμβρίου. Πριν την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορονοϊό, βρέθηκε θετική και μπήκε αμέσως σε καραντίνα.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μία ακόμα δασκάλα, η οποία την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε θετική σε τεστ για τον κορονοϊό και έκτοτε έγιναν όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, «ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους».

Την επομένη, βρέθηκε θετικό και ένα παιδάκι 2,5 ετών), το οποίο κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Το παιδάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά 10 μέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αγίου Στυλιανού, σήμερα το προσωπικό υποβλήθηκε σε νέα rapid test ενώ θα γίνουν και μοριακά, ενώ όλοι οι χώροι έχουν απολυμανθεί.

Κορονοϊός – αντιπρόερος του ΔΣ: «Ανεμβολίαστο το 60% του προσωπικού»

Στον Άγιο Στυλιανό εργάζονται συνολικά 80 άτομα, αναφέρει ο κ. Τσιαπακίδης, εκ των οποίων το 60% είναι ανεμβολίαστα. Αυτήν την εβδομάδα λόγω των κρουσμάτων θα υποβληθούν όλοι σε τεστ, εμβολιασμένοι και μη, ενώ από εδώ και πέρα καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν λόγω του ανοίγματος των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση του καθενός, να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά.. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει…»  επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του «Άγιος Στυλιανός».