Συνεχίζεται το θρίλερ στα ανοιχτά της Αδριατικής με τους διασωθέντες από το Norman Atlantic να έχουν φτάσει μετά τις επιχειρήσεις που δεν διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τους 221, ενώ ακόμα 257 άτομα παραμένουν στο ανώτερο κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει σχετικά και πνέουν 5 με 6 μποφόρ, ενώ οι επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται αδιάκοπα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Δύο προσπάθειες ρυμούλκησης προς το Πρίντιζι της Ιταλίας που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν στο κενό, καθώς για μία ακόμη φορά έσπασαν οι κάβοι, παρά το γεγονός ότι αντικαταστάθηκαν.

Η πυρκαγιά στο πλοίο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι φλόγες έχουν ανέβει μέχρι και τα πάνω σαλόνια, με αποτέλεσμα η εκκένωση του πλοίου πλέον να μπορεί να γίνει μόνο από αέρος.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών.

Το Spirit of Piraeus με 49 επιβάτες εκ των οποίων 25 Έλληνες κατευθύνεται προς το Μπάρι, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δέσει στο Πρίντιζι.

Στο Λέτσε βρίσκεται ένα ελληνικό C-130 για να μεταφέρει τους πρώτους Έλληνες διασωθέντες και αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι.

Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου ‘Ελληνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.