Στους 175 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους κάνουν λόγο για τη διάσωση 190 επιβαινόντων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή τη στιγμή στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους ενώ το ρυμουλκό που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ρυμούλκηση του Norman Atlantic δεν τα κατάφερε λόγω σπασίματος του κάβου.

Στο πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 303 επιβαίνοντες ( επιβάτες και πλήρωμα) σύμφωνα με το ελληνική ακτοφυλακή και 288 σύμφωνα με την ιταλική. Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις για δυσλειτουργίες σε κάποια από τα μέσα που αναφέρονται σε έγγραφο του λιμεναρχείου Πατρών επιδιορθώθηκαν και διευθετήθηκαν άμεσα και γι αυτό δόθηκε άμεσα εντολή για τον απόπλου του συγκεκριμένου πλοίου.