Για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια», για τη μη άσκηση έφεσης ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση δικαίωσης 560 συμβασιούχων, επειδή κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατηγορούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι σήμερα κατέθεσαν τις απολογίες τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Με γραπτά υπομνήματα απολογήθηκαν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ανέστης Τελίδης, Στεφανία Τανιμανίδου και Μαίρη Ακριτίδου, ενώ αύριο θα προσέλθει ο Γιώργος Αρβανίτης. Ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Καρούντζος, απουσίαζε και δεν συναντήθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους που απειλούνται με πειθαρχικές ποινές μέχρι και έξι μηνών αργίας ή ακόμη και έκπτωσης.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη στήριξή τους, ενώ ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε πως ο Δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Καρούντζου. «Ακυρώνεται η διοίκηση του Δήμου. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από το δημοτικό συμβούλιο», είπε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, κατηγόρησε τη διοίκηση πως «έπαιξε μπάλα με τις ελπίδες 500 ανθρώπων», ωστόσο τόνισε: «συμπαραστεκόμαστε στους δημοτικούς συμβούλους και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, έπραξαν αυτό που πίστευαν ότι είναι σωστό».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των στελεχών της».