Δεκάδες προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε 28 πόλεις της χώρας (κατά μέσον όρο 40 προγράμματα την εβδομάδα).

Το Κέντρο συμμετέχει στην υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με την επιμόρφωση, σε πρώτη φάση, των στελεχών στους 13 δήμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, από τις 20 Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2014, τουλάχιστον 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε συνολικά 363 προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη, Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Ηράκλειο. Επιμορφωτικά προγράμματα σχεδιάζονται και πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στην Ορεστιάδα, την Ξάνθη, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Καστοριά, την Κατερίνη, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τα Χανιά.

Όπως επισημαίνεται από το ΕΚΔΔΑ, τα προγράμματα, διάρκειας, κατά μέσον όρο, πέντε ημερών, είναι όλα πιστοποιημένα και συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών.