Η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έφτασε σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ελ. Βενιζέλος μαζί με την αποστολή της και όταν αφίχθη στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει -όπου τη συνόδευσε όχημα της ΕΛ.ΑΣ.- έκανε μια σύντομη δήλωση στην οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση η οποία την έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η επίσκεψη της κ. Αλαμουντίν πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και συνδέεται με τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται σήμερα στο βρετανικό μουσείο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, στην οποία προστίθεται πως γι αυτό το θέμα ζητήθηκε για πρώτη φορά από τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση, το 2011.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο τους.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος