Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διμερή οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στις επαφές μεταξύ των δύο λαών, είναι ο στόχος της νέας πρεσβευτού του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ-Μπεν Αμπα, όπως δήλωσε η ίδια στην πρώτη δεξίωση που παρέθεσε, από την άφιξή της στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα.

Νωρίτερα, η ισραηλινή πρεσβευτής επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η Ιρίτ-Μπεν Αμπα, σύμφωνα με τα στοιχεία του βιογραφικού της που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή πρεσβεία, είναι πολύ πεπειραμένη διπλωμάτης με ειδίκευση στη διεθνή οικονομική συνεργασία και έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως πρεσβευτής στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ, ενώ τα τελευταία χρόνια διετέλεσε επικεφαλής της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας στο Φόρουμ Δωρητών για τους Παλαιστίνιους.

«Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν νέοι δρόμοι συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας και θα γραφτούν νέα κεφάλαια στις σχέσεις μας. Ως περήφανες δημοκρατίες σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, είμαι σίγουρη ότι στον επόμενο χρόνο, κατά τον οποίο συμπληρώνεται η 25η επέτειος των αναβαθμισμένων διμερών μας σχέσεων, τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα θα έχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν τη σημασία αυτού του συνεταιρισμού», τόνισε η νέα πρεσβευτής.