Τι προτείνει ο Μώραλης για το λιμάνι του Πειραιά

Την Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί η πρότασή του


ΕΛΛΑΔΑ
15:49
03/10/2014
Τι προτείνει ο Μώραλης για το λιμάνι του Πειραιά
loading

Την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου που θα ανήκει κατά 100% στον δήμο Πειραιά, αλλά και στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο, της διαχείρισης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο πλαίσιο των γεωγραφικών ορίων της πόλης, που θα περιλαμβάνει την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, εισηγείται σε πρότασή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Τη συγκεκριμένη πρόταση, που στόχο έχει τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, θα παρουσιάσει ο κ. Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, το λιμάνι αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, σημαντικό διεθνές κέντρο για την κρουαζιέρα, αλλά και κομβικό σημείο της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να αξιοποιηθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματά του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης τόσο της εθνικής όσο και της πειραϊκής οικονομίας, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει